AGROunia przywiozla tonę węgla na konwencję PiS-u.

04.06.2022

AGROunia na tle węga
agrounia.pl - news

AGROunia przywiozla tonę węgla na konwencję PiS-u.

To symbol drożyzny oraz zdrady wobec zwykłych ludzi.

Kilkunastu działaczy AGROunii stanęło przed wejściem na konwencję PiS. W okolicy postawili busa z paką pełną węgla. Nie zgadzają się oni na okłamywanie Polaków, przypomnieli też niespełnione obietnice: Nie ma tanich mieszkań, elektrycznych samochodów czy odbudowy hodowli świń w Polsce.

Nie chcemy więcej paplaniny bez pokrycia- mówili członkowie AGROunii.

„Węgiel jest dziś 6 razy droższy niż rok temu. Dlaczego? Bo Spółki Skarbu Państwa naliczają sobie kilka razy wyższe marże na węglu, nawozy czy paliwo. „ - mówi lider AGROunii Michał Kołodziejczak.

„Do tego rząd nie przewidział sytuacji, zamiast gromadzić zapasy wygaszał kopalnie. Przez to upadają biznesy, upadają gospodarstwa rolne, ostatnio pokazaliśmy szklarnię z ogórkami ogrzewaną węglem. Też jest na skraju bankructwa.” - mówił Michał Kołodziejczak na tle ludzi, którzy stali w kolejce czekając na konwencję PiS.

„Oni dziś świętują to, jak uwłaszczyli się na naszym. Chwaląc się ile zarobili na Spółkach Skarbu Państwa – chwalą się ile zabrali nam z kieszeni.” dodaje Kolodziejczak. .

„Kaczyński chwali się ile zdarł z ludzi i udaje, że chce się podzielić. To jest PiS-owska ściema.”